RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

dinsdag 28 februari 2017

Samsung onthult iPad Pro- en Surface-concurrenten

Dat Samsung de Galaxy S8 niet aankondigt tijdens het Mobile World Congress wil niet zeggen dat het bedrijf geen toestellen heeft om mee uit te pakken. Er werd verwacht dat de Koreaanse fabrikant de opvolger van de Galaxy Tab S2 zou aankondigen, maar Samsung pakte tijdens zijn persconferentie uit met drie tablets. Behalve de Galaxy Tab S3 heeft Samsung de Galaxy Book 10 en Galaxy Book 12 onthuld.

Galaxy Tab S3

De Galaxy Tab S3 is de enige van de drie nieuwe tablets die Android gebruikt. Dat het de opvolger is van de Tab S2 uit 2015 is duidelijk te zien aan het dunne uiterlijk, al heeft de tablet deze keer een volledig glazen achterkant gekregen en zijn zijn specificaties opgekrikt om te voldoen aan de hogere standaard van 2017.
De tablet heeft een Super AMOLED-scherm van 9,7 inch met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels dat HDR-video ondersteunt. Aan boord heeft de tablet een Qualcomm Snapdragon 820-processor, 4 GB RAM en 32 GB opslagruimte dat je met een micro-SD-kaart kan uitbreiden. Het toestel heeft vier speakers, is slechts 6 millimeter dik en draait op Android 7.0 Nougat.
Bij de Samsung Galaxy Tab S3 krijg je een S Pen, dat groter en dikker is dan de pennen die bij oudere tablets werden geleverd. De pen heeft een punt van 0,7 millimeter en ondersteunt meer dan 4.000 drukniveaus. Met de S Pen kan je onder andere notities maken, screenshots nemen en GIF’s creëren van video. Jammer genoeg is er geen ruimte in de tablet voorzien om de S Pen te stockeren.
Ten slotte wordt de Tab S3 gelanceerd met een optioneel toetsenbord. Het klavier kan met de tablet verbonden worden met behulp van een pogo pin, waardoor je het toetsenbord niet moet opladen. Het toetsenbord is gemaakt van plastic en heeft geen achtergrondverlichting.

Galaxy Book

De Galaxy Book 10 en Galaxy Book 12 draaien op Windows 10 en krijgen net als de Tab S3 een pen en toetsenbord. In tegenstelling tot de Android-tablet hebben de toetsenborden achtergrondverlichting. Ten opzichte van de klavieren van vorig jaar is de trackpad 50 procent groter en is afstand dat de toetsen afleggen verbeterd.
Beide Windows 10-tablets hebben een aluminium behuizing en zullen beschikbaar zijn als wifi- en LTE-modellen. De Book 10 heeft een LCD-scherm van 10,6 inch met een resolutie van 1.920 bij 1.280 pixels en een Intel Core m3-processor. De Book 12 is daarentegen uitgerust met een Super AMOLED-scherm dat HDR ondersteunt en een Intel Core i5-processor. Beide tablets zijn voorzien van twee USB Type-C-poorten en hebben volgens Samsung een autonomie van tien uur.

Concurrentie

Met zijn nieuwe tablets wil Samsung duidelijk zowel Apple als Microsoft het vuur aan de schenen leggen. Op het vlak van grootte, audio, pen en klavier zijn de Tab S3 en iPad Pro 9.7 identiek. Jammer genoeg heeft Samsung nog geen prijs en lanceringsdatum bekend gemaakt. Of het Koreaanse bedrijf daadwerkelijk kan concurreren met de iPad Pro van Apple zal afhangen van de kostprijs van zijn toestel.
Met de Book 10 en Book 12 brengt Samsung eveneens toestellen op de markt die de concurrentie kunnen aangaan met Microsoft zijn Surface-toestellen. Ook hier laat het bedrijf na om prijzen en lanceringsdata mee te delen. Aangezien er wordt verwacht dat Microsoft zijn Surface Pro 5 binnenkort zal uitbrengen, wordt het in elk geval een mooie tijd voor liefhebbers van Windows 10-tablets.

0 评论:

Een reactie posten