RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

vrijdag 15 juli 2016

Apple A10-soc van iPhone 7 net zo snel als iPad Pro

In februari verscheen er een gerucht dat de chips voor de volgende generaties, vermoedelijk de iPhone 7 en 7 Plus genaamd, exclusief worden geproduceerd door chipfabrikant TSMC. Sindsdien is het echter stil gebleven en hebben we vrijwel geen verdere informatie ontvangen over de Apple A10-soc, zoals de chip naar alle waarschijnlijk zal worden genoemd. Een Chinese Weibo-gebruiker brengt daar mogelijk vandaag verandering in met enkele details over de Apple A10, hoewel het nog zou gaan om vroege testresultaten van de chipset.

Apple A10

Volgens de nieuwe informatie maken de iPhone 7 en 7 Plus gebruik van de nieuwe Apple A10-soc. Eerder deze week zou het testen van start zijn gegaan en de nieuwe chipset schijnt opnieuw een flinkje stukje sneller te zijn, echter is de stap op dit moment nog niet zo groot als in voorgaande jaren. In de benchmark-app Geekbench 3 weet de A10 een single-core te behalen van meer dan 3000 punten, ongeveer dezelfde hoeveelheid als de Apple A9X, die onder de motorkap van de iPad Pro 9.7 en 12.9 is te vinden.
De Apple A9 van de iPhone 6s en 6s Plus scoort doorgaans rond de 2500 punten, wat neerkomt op een prestatiewinst van ongeveer 18%. Dat percentage komt overeen met de verschillen tussen de vroege benchmarks van de A8 en A9 vorig jaar. Het is in onze ogen dan ook goed mogelijk dat de scores hoger zullen uitvallen dan momenteel het geval is. Het uiteindelijke verschil tussen de A8 en A9 was maar liefst 43%.
Een andere optie is dat Apple zich dit jaar meer heeft gericht op het verbeteren van de accuduur door de chipset efficiënter te maken. Eerder deze week hoorden we bijvoorbeeld ook al dat de accu van de iPhone 7 een capaciteit heeft van 1960mAh, een toename van 11% in vergelijking met de 1750mAh accu van de iPhone 6s.
De verwachting is dat Apple de iPhone 7 en 7 Plus in september worden aangekondigd tijdens het jaarlijkse persevenement. De geruchten wijzen tot op heden op een nieuwe grotere camera voor de iPhone 7, een dubbele camera voor de iPhone 7 Plus, aangepaste antennestrepen aan de achterzijde, een Smart Connector voor accessoires, een 4G/LTE-modem van Intel en mogelijk beschikt het goedkoopste model voor het eerst over 32GB aan opslaggeheugen.

0 评论:

Een reactie posten