RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

maandag 18 juli 2016

Samsung Galaxy Note 7: dit kun je verwachten

Samsung kondigde eerder vorige week aan dat de Galaxy Note 7 op 2 augustus wordt aangekondigd, tijdens een evenement dat om 17:00 Nederlandse tijd in Londen van start gaat, en eveneens live zijn te volgen. Er lijkt echter nog weinig te zijn wat we niet weten over het toestel en in dit artikel zetten we alle geruchten die er tot op heden over de Note 7 zijn verschenen voor de laatste maal op een rij.

Galaxy Note 7 specificaties

Laten we beginnen bij het ontwerp, want zoals verwacht is de Samsung Galaxy Note 7 grotendeels een kopie van de Galaxy S7 Edge. De behuizing bestaat uit een glazen voor- en achterkant en een aluminium frame. De randen aan de achterzijde zijn opnieuw lichtjes gekromd, zodat de Note 7 comfortabel in je handen ligt, ondanks zijn forse formaat. Een nieuwe feature is dat het toestel water- en stofdicht is, zonder dat je je druk hoeft te maken om klepjes die je moet afsluiten.
Aan de voorzijde vinden we een 5,7-inch dat aan beide zijkanten licht gekromd is. Het gebruikte paneel is er een van het amoled-type en heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels. In deze schermranden kunnen allerlei handige opties worden weergegeven, waaronder snelkoppelingen van je favoriete contacten of apps. Het nieuwe scherm zou daarnaast gebruik maken van de Y-OCTA-technologie. Het voordeel van deze technologie is dat de aanraakgevoelige sensoren direct zijn geïmplementeerd in het scherm, waardoor het scherm een fractie dunner wordt en goedkoper is om de produceren.
Onder de motorkap van de Europese Galaxy Note 7-soc is een verbeterde uitvoering van de Exynos 8890-soc geplaatst, die we nog kennen van de Galaxy S7-serie. Samsung zou gebruik maken van 4GB LPDDR4-geheugen en vermoedelijk een ontwerp van ARM voor de grafische processor. In de overige regio’s wordt de Snapdragon 821-soc verwacht, een verbeterde uitvoering van de S820 met 10% prestatiewinst. De capaciteit van de accu bedraagt 3600mAh en biedt ondersteuning voor snelladen (50% in 20 minunten). Gebruikers laden de Note 7 op door middel van de USB C-poort, wat tegelijkertijd betekent dat er een nieuwe Gear VR-bril op komst is aangezien de huidige headset alleen werkt met Micro USB.

Galaxy Note 7 irisscanner

In de bovenste bezel aan de voorzijde heeft Samsung ditmaal niet alleen reguliere camera geplaatst, maar ook een irisscaner. Gebruikers kunnen de Note 7 daardoor ontgrendelen met hun ogen, een proces dat iets minder dan een seconde in beslag neemt. Daarnaast is er gekozen voor dezelfde camera’s als op de Galaxy S7-serie. De camera aan de achterkant schiet foto’s in een maximale resolutie van 12-megapixels, waarbij er is gekozen voor grotere pixels en een Dual Pixel-autofocus, zodat er meer licht op de sensor valt en er minder ruis waarneembaar is op foto’s. Video’s kunnen met deze camera in 4K worden opgenomen. Aan de voorzijde is een 5-megapixelcamera geplaatst.
Samsung heeft voor de Galaxy Note 7 een nieuwe versie van TouchWiz ontwikkeld, Grace UX genaamd. Deze nieuwe versie zorgt voor een wat strakker uiterlijk en zou ook de verschillende Note-apps samenvoegen tot een enkele app. De software is gebaseerd op Android 6.0.1 Marshmallow, later dit jaar verwachten we een update naar Android 7.0 Nougat. Welke nieuwe features de S Pen gaat krijgen is op moment van schrijven nog onbekend. De Galaxy Note 7 wordt in de kleuren zwart, blauw en zilver op de markt gebracht voor een adviesprijs van 849,00 euro.

0 评论:

Een reactie posten