RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

woensdag 12 oktober 2016

Windows 7 en 8.1 patchen onder Update Tuesday

Dit is een belangrijk moment in de geschiedenis van Microsoft: Patch Tuesday . Voor gebruikers van eerdere versies van Windows die nog worden ondersteund, Windows 7 en Windows 8.1, zijn er nu ook geen individuele patches meer.

Roll-ups en cumulatieve updates

Ook Windows 7 en 8.1 krijgen voortaan geen individuele patches meer. Er komen nu twee soorten maandelijke updates: de ene is gericht op beveiligingspatches en de andere is een collectie van alle updates. De beveiligingsupdates zijn niet cumulatief; de volledige bundel wel. Elke moet op zijn eigen manier worden uitgerold. En KB's zijn er niet meer.

De nieuwe patchstrategie

Anderhalve maand geleden startte Microsofts productmanager Nathan Mercer een discussie over de nieuwe aanwijzingen om Windows 7, 8.1 en Server 2012 R2 vanaf oktober te patchen. De samenvatting is als volgt:
  • Beveiligingspatches worden elke maand gecombineerd in een enkele Security-only Update die kan worden gedownload uit de Microsoft Update Catalog. Systeembeheerders kunnen deze ook binnenhalen via WSUS of de System Center Configuration Manager. Security-only Updates zijn niet cumulatief.
  • Alle beveiligingspatches en andere patches worden in een cumulatieve update verwerkt onder de naam Monthly Rollup. Die is beschikbaar via Windows Update - waar de meeste gebruikers hun patches tegenwoordig vandaan halen - of vanuit de Update Catalog (voor iedereen), WSUS of SCCM (zakelijk). Als je een Monthly Rollpup installeert, download Windows Update enkel de delta updates.
  • Microsoft voegt geleidelijk oudere patches toe aan de Monthly Rollup. Je kunt de komende tijd geen grote lijst patches in Monthly Rollup verwachten, maar houd in het achterhoofd dat Microsoft hier naartoe werkt.
  • Je kunt een volledige Security-only Update of een volledige Monthly Rollup alleen in zijn geheel de-installeren. Er zijn geen individuele patches, dus geen losse de-installaties en je kunt individuele patches niet verbergen.

0 评论:

Een reactie posten