RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

vrijdag 23 december 2016

Te weinig oled-schermen voor iPhone 8?

De verwachting is dat Apple in 2017 op zijn minst één nieuwe iPhone met een oled-scherm gaat introduceren, mogelijk iPhone 8 genaamd. De leveranciers van het bedrijf uit Cupertino zouden namelijk nog niet aan de vraag naar alle iPhones kunnen voldoen, waardoor er naar verluidt ook nog twee iPhones in ontwikkeling die zijn voorzien van een lcd-scherm. Bloomberg heeft daarom een kijkje genomen bij het Japanse Canon Tokki, een bedrijf die verantwoordelijk is voor de productie van machines waarmee de oled-schermen worden gemaakt.

iPhone 8

Beschikbaarheid oled blijft probleem

Het Japanse bedrijf produceert bijna alle machines die worden gebruikt voor de productie van oled-schermen. De Elvess Oled is een machine met een vacuüm productiesysteem dat 100 meter lang is en wordt gebruikt om blauwe, rode en groene pixels op een glazen oppervlak te deponeren door middel van verdampende organische materialen.
Canon Tokki heeft in de afgelopen jaren het productieproces aanzienlijk verbeterd en daardoor is de foutmarge sterk gereduceerd, wat heeft geresulteerd in een veel hogere productieopbrengst. Het terugbrengen van de foutmarge betekent dat er tijdens de productie meer oled-schermen bruikbaar zijn, waardoor de kosten eveneens teruglopen.
Volgens Bloomberg maakt het bedrijf minder dan 10 machines per jaar en heeft het vanwege de hoge vraag een achterstand van twee jaar. Het is niet duidelijk of dit invloed zal hebben op de plannen van Apple. Het bedrijf uit Cupertino heeft naar verluidt een exclusieve overeenkomst met Samsung getekend voor de levering van oled-schermen. Samsung produceert al jaren oled-schermen, maar Bloomberg schrijft dat het niet zeker is of het aan de vraag van Apple kan voldoen vanwege de nog altijd relatief lage productieopbrengst in vergelijking met lcd.
De beschikbaarheid van oled is momenteel het grootste probleem van de technologie, want de beeldkwaliteit is superieur aan dat van lcd. Een oled-scherm beschikt namelijk niet over een backlight en kan pixels individueel uitschakelen, waardoor zwart ook echt zwart is. Daarnaast kunnen oled-schermen dunner en flexibel worden gemaakt.
Volgens de doorgaans goed geinformeerde KGI Securities-analist overweegt Apple om volgend jaar de iPhone 8 te introduceren met een gekromd oled-scherm en een glazen behuizing. Naast het nieuwe uiterlijk zou de iPhone 8 ook voor het eerst draadloos kunnen worden opgeladen. De overige nieuwe iPhones met lcd-schermen zullen gebaseerd zijn op het ontwerp van de iPhone 7-serie.

0 评论:

Een reactie posten