RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

woensdag 7 december 2016

Zo kun je je Windows 10 inlogwachtwoord verwijderen

Als je alleen woont of als jij de enige bent die bij je computer kunt, vind je het misschien niet nodig om met een wachtwoord op Windows 10 in te loggen. Gelukkig kun je het inlogwachtwoord verwijderen om je zo automatisch aan te melden.
Uit veiligheidsoverwegingen is het vrijwel altijd het beste om je computer te beschermen met een wachtwoord. Maar als je alleen woont of als er echt niemand anders bij je computer kan, vind je het misschien helemaal niet nodig om telkens met een wachtwoord in te moeten loggen. Het kost tijd en het kan vervelend zijn. In Windows 10 is het mogelijk om je automatisch aan te melden, zonder wachtwoord.
Let op: Dit is uiteraard niet iets wat we aanbevelen voor een laptop die overal mee naartoe genomen wordt of een computer die voor meerdere personen toegankelijk is. Zorg ervoor dat je zeker weet dat er geen onbekenden of kwaadwillende personen bij je computer kunnen als het inlogwachtwoord is uitgeschakeld.

Wachtwoord volledig uitschakelen

De optie om het inlogwachtwoord te verwijderen is uit veiligheidsoverwegingen niet tussen de reguliere instellingen van Windows 10 te vinden. Hiervoor moet je in de zoekbalk naast de startknop de tekst netplwiz intypen en op Enter drukken. Je krijgt dan een nieuw venster te zien met de naam Gebruikersaccounts.
Op het tabblad Gebruikers staat de optie Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te gebruiken. Als je het vinkje naast deze optie weghaalt en vervolgens op Toepassen klikt, hoeft geen enkele gebruiker nog een wachtwoord in te voeren om hun Windows 10-gebruikersaccount te laden. Deze instelling wordt pas toegepast wanneer de computer opnieuw wordt opgestart.
Wil je op een later moment toch dat Windows 10 weer om een wachtwoord vraagt, ga dan terug naar dit venster en zet weer een vinkje bij de optie Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te gebruiken.

Uitzondering

Het lijkt erop dat niet alle pc-fabrikanten deze instelling toestaan. De kans bestaat dus dat het op sommige systemen niet mogelijk is om deze optie uit te vinken.

0 评论:

Een reactie posten