RSS

Welcome to my Blog. Enjoy reading :)

donderdag 22 september 2016

12 beste hardwareverbeteringen van de iPhone 7

Hoewel het design van de nieuwe iPhone niet erg is veranderd ten opzichte van zijn voorganger, zijn de verbeteringen onder de motorkap erg indrukwekkend; van een sterk verbeterde camera tot een veel betere accuduur. De iPhone 7 voelt als een substantiëlere update dan de iPhone 6s vorig jaar was.

Deze features zorgen voor langere accuduur en sneller werken.
Sommige veranderingen zijn controversieel - zoals het verwijderen van de standaardkoptelefoonaansluiting, laten we het daar voor de verandering maar even niet over hebben - en sommige zijn welkome verbeteringen, zo niet de hoogste tijd dat ze werden toegevoegd. We sommen 12 veranderingen op die de toch al sterke iPhone hebben verbeterd.

1. Snelle A10-chip

We zijn inmiddels wel gewend dat elke generatie sneller is dan zijn voorganger, aangezien het een jaar later is en chiptechnologie in de tussentijd is verbeterd. De SoC A10 Fusion is een brute verbetering en is twee keer zo snel als de iPhone 6 en nog steeds 40 procent sneller dan de iPhone 6s.
De nieuwe architectuur maakt hem energie-efficiënter dan zijn voorgangers. Wat graphics betreft, levert de iPhone 7 een 3x betere performance dan de iPhone 6. De eerste benchmarks laten zien dat de iPhone 7 veruit de snelste smartphone is die je momenteel op de smartphonemarkt vindt.

2. Dompeldicht

Helemaal waterproof is de iPhone 7 niet, maar het komt aardig in de buurt. Nieuwe maatregelen om stof en water te weren, inclusief het verwijderen van de koptelefoonaansluiting, hebben ervoor gezorgd dat het toestel stofvrij en dompeldicht is. Dat laatste betekent dat het een val in het water kan overleven, mits het apparaat binnen een half uur wordt gered en het water niet dieper is dan één meter .

3. Snellere mobiele verbinding

De downloadsnelheid voor mobiele dataverbindingen is verhoogd naar 450 Mbps, oftewel drie keer sneller dan de iPhone 6 en vijftig procent sneller dan de iPhone 6s. Ook ondersteunt het toestel meer LTE-banden, wat handig is als je op reis gaat en ze in het buitenland 4G op een andere spectrumruimte hebben uitgerold.

4. Sterkere accuduur

Mede dankzij het verwijderen van de koptelefoonaansluiting, had Apple de ruimte om een 14 procent grotere accu te plaatsen dan die van de 6s. Daarom krijg je er als gebruiker twee uur extra accuduur bij in de meeste scenario's. Zo kun je 12 uur lang browser op een mobiele dataverbinding met één acculading. Ook de iPhone 7 Plus heeft er een uur bijgekregen ten opzichte van zijn voorganger. Dit is allemaal nog indrukwekkender als je bedenkt dat de nieuwe modellen niet dikker zijn geworden.

5. 7 megapixelcamera voorop

De camera op de achterzijde van de iPhone is al prima, maar de iPhone 7 geeft de FaceTime-camera aan de voorzijde eindelijk wat aandacht. De nieuwe heeft een 7-megapixelsensor, een stap omhoog van de 1,2 mp op de iPhone 6 en zelfs de 5 mp van de iPhone 6s.

6. Verbeterde camera

De camera op de achterzijde van de iPhone 7 heeft een 12-megapixelsensor met optical image stabilization (OIS). Het f/1.8-diafragma laat 50 procent meer licht toe en er is een nieuw lensontwerp, waardoor de iPhone 7 helderdere foto's kan nemen met levendigere kleuren, volgens Apple zelfs in situaties met weinig licht. De camera heeft een nieuwe speciale ledflitser die zich moet aanpassen aan de kleurtemperatuur van de omgeving.

7. Mooier scherm

Volgens Apple is het display van de iPhone 7 het helderste en kleurrijkste scherm dat het bedrijf tot nu toe heeft geproduceerd. Het Retina HD-scherm is 25 procent helderder en een veel breder kleurengamma, door hetzelfde "kleurbereik te gebruiken als digitale bioscopen hanteren".

8. Dubbele camera

De iPhone 7 gebruikt een groothoeklens en een telelens met een 12-megapixelsensor in zijn dubbele camera. Dit betekent onder meer dat je kunt inzoomen en de helderheid behoudt. Tevens kun je de diepte van het zichtsveld zien, om daarmee scherpteverschillen te verbeteren.

9. Stereogeluid

Door de toevoeging van stero-speakers is de iPhone 7n nu twee keer zo luid als de iPhone 6s en wordt het dynamisch bereik groter.

10. Betere opslag

Het is eindelijk gedaan met de 16 GB-versie. Je krijgt nu meer geheugen voor je geld en de beginnersversie heeft al 32 GB. Midden en high-end modellen zijn 128 en 256 GB.

11. Nieuwe kleuren

Dit lijkt op een klein issue, maar voor sommige gebruikers is de kleur erg belangrijk en geeft het ze het gevoel dat ze iets nieuws hebben. Naast de gouden, zilveren en rose gold versies, is er nu ook matte black en jet black. Die laatste is overigens niet beschikbaar als 32 GB-model.

12. Nieuwe home-toets

In tegenstelling tot elke iPhone hiervoor is de home-toets niet meer een in te drukken knop. De toets maakt nu gebruik van een Taptic Engine die haptische feedback geeft bij het indrukken. Dit kan een beetje wennen zijn, hoewel je de haptische feedback naar persoonlijke smaak kunt aanpassen.

0 评论:

Een reactie posten